Álláskeresési tippek új karrier indításához

2021-08-18 09:38:35

A következő munkahely megtalálása nem könnyű feladat. Az álláskeresés néha hosszú lehet, hullámvölgyekkel és hullám hegyekkel teli. Bár a csalódást nem mindig lehet elkerülni, van néhány dolog, ami elengedhetetlen a sikerességhez. Íme, öt fontos szempont az álláskeresési tippek közül, amit érdemes figyelembe venni:

 

1. Fejlessze az önismereti képességét

Legyen tisztában a legfontosabb erősségeivel és fő motivációival. Miben különösen jó, és mi inspirálja arra, hogy jól teljesítsen? A reális énkép fontos ahhoz, hogy hatékonyan tudja „eladni” erősségeit. Ez segít megtalálni azt a pozíciót, amely pontosan megfelel az Ön munkakörének és tapasztalatának.

 

2. Tervezetten vágjon bele

A sikeres álláskeresés kulcstényezői a stratégia, a szervezettség és a világos irányvonal. Tűzzön ki egyértelmű feladatokat és mérföldköveket az álláskereséshez, napi és heti célokat, például bizonyos számú új kapcsolatfelvételt és pályázatok indítását. Jegyezze fel a jelentkezési határidőket, és dokumentálja az eddig elküldött jelentkezéseket, valamint az összes olyan vállalatot, amellyel már kapcsolatba lépett. Tartsa nyilván az egyéb releváns információkat is, például álláshirdetéseket, munkaköri leírásokat és a kapcsolatokra vonatkozó megjegyzéseket, hogy a folyamat további részében hivatkozhasson rájuk. Higgye el, az álláskeresési tippek elvezetik az új munkahelyhez, de csak, ha szervezett és összeszedett!

 

3. Ne féljen segítséget kérni

Néha mindenkinek szüksége van támogatásra. Használja a kapcsolati tőkéjét, hogy új lehetőségeket találjon, és „élvezze” a személyes ajánlások előnyeit. Kérdezősködjön, és lépjen kapcsolatba korábbi kollégáival és felettesével, akik kivételes lehetőséghez juttathatják Önt, vagy ajánlásokat tudnak adni. Azt is fontolja meg, hogy esetleg munkaerő-közvetítő ügynökséget szeretne-e igénybe venni. A speciális toborzási tanácsadók például rendelkeznek megfelelő tapasztalattal, üzleti kapcsolatokkal és a piaci résszel kapcsolatos ismeretekkel, hogy az álláskeresést a megfelelő irányba tereljék.

 

4. Legyen jártas az interneten

A világháló rengeteg lehetőséget kínál - használja ki őket! Győződjön meg arról, hogy önéletrajza gyorsan elérhető az interneten, és az álláskeresés során vegye figyelembe a konkrét állásportálokat is. Álláskeresési tippeknek köszönhetően új ismeretekhez is juthat, megtanulhatja kezelni a 21.századi felületeket is. A közösségi média szintén jó forrás. Kövesse az Önt érdeklő vállalatokat a Twitteren, és tegye fel teljes profilját a LinkedInre. Tartsa szemmel online jelenlétét, és győződjön meg róla, hogy biztonsági beállításai rendben vannak, és a nyilvános profilja nem riasztja el a potenciális munkaadókat.

 

5. Maradjon motivált és pozitív

Könnyebb mondani, mint megtenni, de próbáljon meg pozitív és motivált maradni az álláskeresés során. Tanuljon a kudarcokból, és ne hagyja, hogy elkedvetlenítsék. Az interjún a személyiségét és a hozzáállását éppúgy próbára teszik, mint a képzettségét. Tehát mosolyogva és pozitívan, optimistán közelítse meg a dolgot.